Perutusan Datuk Bandar
Selamat Datang ke Majlis Bandaraya Iskandar Puteri, sebuah jabatan yang memacu visi sebagai BANDAR RAYA PINTAR, MAMPAN DAN SEJAHTERA. Sejajar dengan Pelan Strategik Pendigitalan 2024-2028 dalam memacu agenda Kerajaan Digital yang mampan ke arah membentuk masyarakat digital, portal ini dibangunkan bagi memberi kemudahan untuk mendapat maklumat, khususnya berkaitan program dan info yang terkini kepada pengguna dari dalam atau luar negara.


Melalui portal ini juga, para pengunjung boleh mendapatkan maklumat tentang, dokumen perundangan, iklan tender & sebutharga atau tempat pelancongan menarik malah program serta perkhidmatan disediakan di bawah pengurusan Majlis Bandaraya Iskandar Puteri. Capaian-capaian mesra pelanggan turut disediakan supaya para pengunjung dapat mengakses dengan mudah.


Saya ingin mengambil kesempatan ini juga untuk merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih kepada semua pihak di atas sokongan yang telah diberikan kepada MBIP dan berharap kita akan sama-sama dapat mengecapi kejayaan dan menggengam impian dan harapan kerajaan dalam memacu pembangunan negara ke tahap sebagai sebuah negara maju yang memiliki kualiti kehidupan yang sejahtera dan sempurna.


Akhir kalam, saya mengalu-alukan pandangan membina daripada pengunjung laman portal ini bagi memantapkan lagi pengurusan Majlis Bandaraya Iskandar Puteri.


Anugerah tinggi sumber inspirasi,

Pelbagai acara menjadi juara,

Warga MBIP cekap berdedikasi,

Iskandar Puteri pintar, mampan dan sejahtera.


Selamat melayari portal rasmi Majlis Bandaraya Iskandar Puteri.


YANG BERHORMAT DATO' HAJI MOHD HAFFIZ BIN HAJI AHMAD

Datuk Bandar Majlis Bandaraya Iskandar Puteri

PAUTAN AGENSI

Paparan terbaik menggunakan pelayar terkini seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera & Safari dengan resolusi minimum 1280 X 720 piksel

Hak Cipta Terpelihara © 2024 Majlis Bandaraya Iskandar Puteri